als uw email programma deze email niet goed weergeeft, dan vindt u hier de internet versie.

Logo Màthair - nieuwsbrief

cèilidh


Beste mensen,
Graag willen we jullie met deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen Màthair. Daarover lees je verderop meer. Maar eerst dit:

Zaterdag 17 december zijn jullie allemaal van harte welkom op de midwinter cèilidh in Schagen. Thema is: de overgang naar het nieuwe jaar (het is bijna midwinter op de 17e) en ook de overgang naar het nieuwe tijdperk, met meer licht. We willen dit doen met in ieder geval ervaringsgerichte onderdelen. Vandaar dat Arienne één meditatie op de terugkeer van het licht zal doen. Klaas doet een vorm met muziek waarbij we één voor één sterven en wedergeboren worden. Nicoline zal het onderdeel dans verzorgen, waarbij de inhoud nog even een verrasssing blijft. En zoals jullie hieronder kunnen lezen over de vernieuwde opzet zijn jullie bij deze uitgenodigd om vanuit jullie persoonlijke kracht een werkvorm in te brengen (in overleg met Klaas). Dus kom maar op!

Ontwikkelingen binnen Màthair:

Màthair ondergaat een verandering zoals de meeste gezonde organisaties dat op hun tijd doen.
Als eerste: de cèilidhs zijn toe aan een andere vorm en frequentie. Voortaan verzorgt Màthair eens per twee maanden een cèilidh.
De intentie van de cèilidhs verandert ook. Toen we begonnen waren de cèilidhs een proeftuin voor het ontwikkelen van de godinnen- en godengroepen. Daarna werden de cèilidhs vooral ontmoetingsplaats voor mensen die zich op zo'n bijeenkomst even konden laven aan de bron en elkaar. Het cairnteam was hierin vooral faciliterend.
De cèilidhs nieuwe stijl zijn voortaan mede bedoeld als inspiratiemoment voor het cairnteam en krijgen hiermee een meer besloten en verdiepend karakter. Hierbij past ook dat naast de bijdrage van het cairnteam, deelnemers zelf een onderdeel kunnen leiden/verzorgen, graag via overleg vooraf met Klaas.
Doel van de cèilidhs blijft het mogelijk maken van een gezamenlijk gedragen verbinding met de bron. Waarbij soms de focus meer zal liggen op de meer fijnstoffelijke lagen van de veelkleurige werkelijkheid, met bijpassende werkvormen zoals stiltemeditaties en healing. En soms zal bestemming en werkvorm aardser zijn, zoals wanneer we werken met krachtdieren, als we trance-trommelsessies doen en als de dans centraal staat.

Een nieuwe richting binnen Màthair is het expliciet bouwen van de brug tussen psychologie en spiritualiteit. Hiertoe zullen we een training vormgeven op basis van het schildenmodel (www.innerlijkefamilie.nl) die handvatten biedt om de samenwerking tussen je persoonlijkheid en spirituele zelf te vergemakkelijken. Wanneer je interesse hebt kun je je aanmelden voor meer informatie bij Klaas.

Voor alle geïnteresseerden geldt: graag z.s.m. aanmelden bij Klaas Zebra, via bron@mathair.org of 0229 278319 / 06 23965863.

De cèilidh vindt zoals gewoonlijk plaats in de rondhut in Schagen. Binnenkomst met thee om 16:00. We starten om 16:30 en stoppen om 20:00. We doen in de rondhut de schoenen uit, dus neem sloffen / dikke sokken mee en draag makkelijk zittende kleding. Er zijn stoeltjes, schapenvachten en dekentjes aanwezig.

Kosten: We vragen per keer een vergoeding van17,50 euro, die contant met Klaas dient te worden afgerekend of via de rekening van Màthair (21.21.41.791 t.n.v. Stichting Mathair, onder vermelding van 'onkostenvergoeding ceilidh').
May we all be at peace with our own nature,
het Màthair Cairnteam.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van onze activiteiten. We stellen er prijs op wanneer je anderen attendeert op onze activiteiten door bijvoorbeeld deze email door te sturen. Mocht je desondanks de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, gebruik dan deze link.
contact-adres: 't Wuiver 25, 1608 ES Wijdenes, tel. 0229 278319 of 06 23965863.