cèilidh

“Op een lijn met de Ene zijn zij die hun thuis vinden in de adem. Aan hen behoort het innerlijke koninkrijk van de hemel”

Cèilidh (kee-lie) is keltisch voor viering of bijeenkomst. De Cèilidh (Keelie) is weer Open! Na een periode waarin de bijeenkomsten waren gekoppeld aan deelname aan de Kanaalschap Groep bij Anna van der Vaart, beginnen we herfst 2019 weer met seizoensvieringen voor wie zich aangetrokken voelt tot ‘hands on’ spiritualiteit, onder de koepel van Màthair (platform voor zingeving en spiritualiteit). Met behulp van samen muziek maken, zingen, dansen, binnen mediteren en natuur-meditaties buiten, waarbij de verbinding met de Bron centraal staat, vieren we de tijd van het jaar, gekoppeld aan een overkoepelend en persoonlijk thema. We maken een gezamenlijke reis naar de bron en creëren daarmee in de hectiek van alledag een tijdloos moment waarin we thuiskomen in de oorspronkelijkheid van onszelf.
Bij alle cèilidhs is ruimte voor zowel diepgang als gezelligheid. Per keer werken we met een thema, meestal gekoppeld aan het seizoen, bijvoorbeeld je hoger zelf, gidsen, archetypen, goden of godinnen. Ook muziek is een vast onderdeel, of dit nu is samen (mantra’s) zingen, muziek maken met instrumenten, mantradansen of luisteren naar een channelsong (een geïnspireerd lied over het thema). Sommige cèilidhs hebben een sjamanistisch karakter en kenmerken zich door trancereizen met trommels, werken met krachtdieren en de windrichtingen. Andere cèilidhs bieden meer ruimte voor onderricht in en uitwisseling over bijvoorbeeld meditatie en healing.
Binnenkomst met koffie/thee om 11:30. We starten om 12:00 en stoppen om 17:00. Als het weer het toelaat is een deel van het programma buiten. Kosten: €20,00, inclusief soep bij de zelf meegebrachte lunch. Lokatie: in de rondhut in Schagen (zie agenda).