Màthair cèilidhs 2024

Op 20 april 2024 organiseren we vanuit Màthair een cèilidh: een viering van het leven met ceremonie, muziek en meditatie.

Màthair betekent moeder en bron van alle wezens. De cèilidhs die wij organiseren staan altijd in het teken van verbinding met je eigen bron. Iedereen is welkom.

Het cairnteam van Màthair bestaat uit 3 mensen die ieder hun eigen steentje bijdragen. We hebben elkaar ontmoet in de bedding van de OBOD (Order of Bards, Ovates & Druids) en verbinden sinds 2006 die traditie met andere wijsheid waar wij inspiratie, vrijheid en vreugde in vinden. 

Klaas Kloppenburg: Wereldmuzikant, muziektherapeut, zangcoach, koordirigent. Mensen verbinden via muziekmaken is zijn missie.

Nicoline Kortbeek: opgeleid in spirituele psychologie, dans, healing en sjamanisme. Zij helpt mensen liefdevol en transparant groeien in veiligheid.

Arienne Klijn: opgeleid als psycholoog en (systeem)therapeut en parallel daaraan ingewijd en getraind in diverse spirituele tradities. Haar motto is “May we all be at peace with our own nature”- daar draagt ze graag aan bij.

We zijn blij om na een pauze de draad van de cèilidhs weer op te pakken!

Dit jaar staat in het thema van de levenscyclus, de human journey.  

We benutten hiervoor de archetypen uit de Druïdentraditie die ons verbindt, met speciale aandacht voor de verbinding van het vrouwelijke en mannelijke in jou.

We starten in het voorjaar met een cèilidh die om de Maiden & Youth draait.

In de zomer staan de Mother & Protector/Provider centraal (25 augustus).

In het najaar ervaren we onze innerlijke wijsheid met de archetypen Wise Woman & Magician (10 november).

De laatste archetypen (Crone & Grim Reaper) vieren we in een besloten setting.

Wat je kunt verwachten op 20 april

We verzamelen om 13:00 uur bij Wind in de Wilgen. Dit is een bijzondere plek met een boomkwekerij en restaurant waar we een ruimte gehuurd hebben.

Na een eerste kennismaking gaan we onder leiding van Klaas met elkaar drummen, ratelen etc, om uit je hoofd en in je eigen ritme te komen. Met het samen muziek maken worden we ook voor die middag een groep. Er is geen structuur, geen lied: we vinden elkaar in de klanken die we maken.

Daarna hebben we een gecombineerd programma van meditatie, oefeningen en dans waarin we ook toewerken naar de ceremonie die we gaan doen.

In de loop van de middag gaan we naar het Observatorium, wat op 6 minuten rijden ligt. Het is een buitenplek in de vorm van een heuvelfort, een prachtige plek voor een ceremonie. Als het heel slecht weer is, kunnen we ook bij Wind in de Wilgen blijven.

Tussendoor nemen we pauze om ook de gezellige kant van ons samenzijn te vieren.

We sluiten rond 17:30 uur de ceremonie af en kunnen nog wat napraten tot uiterlijk 18:00 uur.

Praktische informatie:

tijd: 13:00-18:00 uur

locatie op 20 april: Wind in de Wilgen – Dronten

locatie augustus en november nog nader te bepalen

aanmelden vóór 31 maart: bron@mathair.org 

bijdrage: 42 euro, inclusief koffie/thee/lekkers

Reacties zijn gesloten.