Midzomer cèilidh

De vuurkom bij de staande steen in Schagen

Vuurbekken bij de staande steen in Schagen

De oude kruidenwissen van de deelnemers in Schagen liggen klaar

De oude kruidenwissen van de deelnemers in Schagen liggen klaar

Op zaterdag 27 juni vierden we de Midzomer cèilidh met 3 personen in Schagen en ondergetekende in Hoorn! In het verleden had ik al eens eerder op afstand meegedaan en was ook geen onbekende met online rituelen, dus toen bleek dat ik fysiek niet in Schagen aanwezig zou kunnen zijn besloten we het zo te doen. Op het moment dat we onze midzomer kruidenwis van vorig jaar zouden gaan verbranden zou ik een seintje krijgen en mee gaan doen. Dankzij het internet heb ik zelfs vanuit mijn eigen tuin Màthair kunnen meezingen en hoorde hoe ze in Schagen bij de staande steen aan het zingen waren. Het voelde zo dichtbij!

Mijn kruidenwis ligt klaar om verbrand te worden in Hoorn

Mijn kruidenwis ligt klaar om verbrand te worden in Hoorn

Ook het verbranden van de persoonlijke kruidenwissen en die gemeenschappelijke van Màthair kon ik meemaken, tot en met het geknisper van het vuur.

Daarna hebben we nieuwe kruidenwissen gemaakt en onze intenties voor het komende jaar uitgesproken.

IMG-20150627-WA0007

Mijn nieuwe kruidenwis voor Màthair

de gemeenschappelijk Màthair kruidenwis

de gemeenschappelijke Màthair kruidenwis

Er gaan wel de nodige zaken veranderen met betrekking tot de vorm van de Cèilidhs. Als je hierover op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.